Ex-Lippukunnanjohtajan viimeinen tervehdys

Paistoin tässä vohveleita ja sain siitä sen verran partiomieltä, että vihdoin jaksoin kirjoittaa tämän lippukunnanjohtajan pestini viimeisen tervehdyksen. Pesti tosin on jo tätä kirjoitettaessa juhlallisesti
siirretty seuraajalleni Gittanille. Samalla tässä tulee kuluneeksi vuosi siitä kun sairastuin. Tosin silloin
ei tullut mieleenkään, että ne vuoden 2017 Pj-päivät jäisivät viimeiseksi minun partiopestissäni. Mutta kuten eräässä mainoksessa todettiin – Elämä on. Se on otettava vastaan mitä vastaan tulee. Vuosi 2017 oli Tempelscoutereiden ja PA-partiolaisten 100 v juhlavuosi. Isoäidilläni oli tapana sanoa vanhoista asioista, että mitä niistä satavuotisista, mutta nyt kirjoitan nimenomaan satavuotisista. Minulla oli ilo ja etuoikeus olla mukana lippukunnan vuosisadan viimeisen neljänneksen (25v) ajan ja saada vielä osallistua juhlavuoden tapahtumiin Temppelin pihalla iltanuotiolla ja juhlakokouksessa Temppelissä.
Vaihteleva 25 vuoden matka partiopolulla on ollut antoisa. Monta seikkailua niin kotimaassa kuin ulkomaanleireillä. Monta partioiltaa on vietetty Temppelin kololla, retkille ja vaelluksilla Nuuksioissa. Minulla on myös suotu mahdollisuus osallistua partiojarjestölliseen toimintaan niin FISSCenin kuin HESSin piireissä sekä Pelastusarmeijassa ja Pääkaupungin partiolaisten kanssa.

Partio on myös kasvattanut ja kouluttanut johtajuuteen, joita taitoja olen saanut soveltaa työelämässäkin. Yksi partion ihanteista on siinä toteutunut – kasvaa ja kehittyä ihmisenä. Partioon liittyy olennaisesti Ystävyys ja ystävyys yli rajojen niin fyysisten kuin henkistenkin. Se on suuri kiitokseni aihe. Haluan kiittää erityisesti heitä, jotka ovat minua opastaneet ja kulkeneet rinnallani partiopolullani. Temppelin osastolle ja sen väelle kiitokset yhteistyöstä ja avunannosta.
Vaimoani Pirjoa haluan kiittää tuesta ja kärsivällisyydestä. Joskus partio verotti yhteistäaikaamme varsin runsaasti.

Lippukunnalle, kaikille sen partiolaisille nuorille seka varttuneimmille ja erityisesti uudelle johtajapestin kantajalle Gittanille toivotan- Siunausta, Sisua ja Seikkailumieltä. Ja pitäkää mielessä Partiopolulla auttaa aina Psalmi 23.

Partiossa ei juuri jäähyväisiä lausuta joten totean tähän lopuksi- Kunnes jälleen kohdataan!

Juhani